Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Jak najbardziej stosuje cie proces-detailingiu nawet do fabrycznie nowych aut zanim te wyjada jeszcze z salonu :0 Oczywiście pomija sie w nim fazę korekty lakieru (choć nie zawsze bo czasami auta stojace na salonie maja lakier w tak opłakanym stanie ze ta faza jest niezbedna)ale jak najbarziej lakier sie czyści, odżywia i zabepizecza choć jest on fabrycznie nowy. To samo tyczy sie wnętrza i kół.Zamieszczone przez ori2Czy nowe autko też można potraktować tymi wszystkimi środkami czy wstrzymac sie jeszcze z tym az lakier nabierze "patyny"??Czarny Elegance
Komentarz
-
-
piotrek13, jeśli chodzi o my shaldan - "testuję" akurat słodką gardenię; pachnie jak landrynki o smaku pomarańczowym, jak dla mnie ładnie, nie drażniąco; ma działać do 8 tygodni; po 5 czuć, że zapach delikatnie słabnie, ale cały czas można go wyczuć;
kolejny z tych kupię squash, podobno bardzo świeży, a jabłkowy podobno chemiczny się wydaje, ale to nie moje opinie, najlepiej spróbować samemu
Komentarz
-
-
dziś pierwsze testy przeszła pianownica :lol: - sąsiadka się przestraszyła bo nie wiedziała co się stało z samochodem cały biały miała zagwozdkę :szeroki_usmiech
Piana czeka teraz na koniec zimy i gruntowne mycie samochodu- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Gość
mam, nie pamietam czy ten sam zapach, i jeden wielki +, mam juz 2 miesiace i nie widac jakiegos znacznego ubytku, zreszta jego stan sie nie obniza bo podspodem jest chyba sprezynka, ale widac ile wciska sie do srodka. jednak jestem troszke zawiedziony bo zapach czuje glownie wchodzac do samochodu i po chwili juz wogole, takze podczas jazdy (i nie chodzi o to ze sie przyzwyczaja do zapachu). Moze to ze jest zimno ma wplyw na uwalnianie sie zapachu, nie wiem, najwazniejsze jednak chyba ze czuc go wsiadajac :szeroki_usmiechZamieszczone przez _Monika_piotrek13, jeśli chodzi o my shaldan - "testuję" akurat słodką gardenię; pachnie jak landrynki o smaku pomarańczowym, jak dla mnie ładnie, nie drażniąco; ma działać do 8 tygodni; po 5 czuć, że zapach delikatnie słabnie, ale cały czas można go wyczuć;
aha idealnie pasuje do uchwytu na kubek przy popiolce z tylu.
Komentarz
-
http://allegro.pl/pianownica-prof-do...428295906.html cos takiego?Zamieszczone przez Jac_ekdziś pierwsze testy przeszła pianownica :lol: - sąsiadka się przestraszyła bo nie wiedziała co się stało z samochodem cały biały miała zagwozdkę :szeroki_usmiech
Piana czeka teraz na koniec zimy i gruntowne mycie samochodu
Komentarz
-
-
Dzida, szczerze mówiąc to slyszałem wiele złego na temat glinki Sonaxa, także chyba nie polecam.
Choć z drugiej strony za tak małe pieniadze możnaby spróbować. Ale nie obiecuj sobie zbyt wiele po kosmetykach tej firmy.
Z drugiej strony od czegoś trzeba zacząc, no i może zarazisz się naszą chorobą :twisted:Czarny Elegance
Komentarz
-
-
a tu się nie zgodzę bo imho sonax w kategorii kosmetyki budżetowe wygrywa. jest całkiem dobry ma szeroką gamę rożnych produktów, owszem w swojej ofercie ma parę gniotów ale uważam że na początek to całkiem dobra alternatywa :wink:Zamieszczone przez BigAle nie obiecuj sobie zbyt wiele po kosmetykach tej firmy.
Komentarz
-
-
Thanx, czyli dla normalnych może być, natomiast zboczeńcom nie polecamy. OK.
A poważnie, chciałem spróbować zabawy z tematem glinki, choć nie do końca mogę się uporać z całym procesem upiększania samochodu, z tego powodu iż nie mam warunków do umycia samochodu by myself. Jest tylko myjnia ręczna, natomiast reszta we własnym zakresie, nie bardzo chlapiąc. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
http://www.cds-autospa.pl/sklep/zest...scholl_01.html <- bardzo podoba mi się ten zestaw i się nad nim strasznie zastanawiam. Czy prócz tego warto domówić u Was coś jeszcze? Bo na moim aucie jest sporo owadów i smoły, która by musiała zniknąć przed nałożeniem tych preparatów - macie coś prócz glinki?
Komentarz
-
-
Mickul, na 10000% http://www.cds-autospa.pl/sklep/szam...emover_1l.html jest mega fajny i bardzo dobry
Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Jaki wosk na wiosne-lato
Witam tak czytam i czytam i wiem że ma zime najlepiej megs#16 lub Coli 476 ale nie wiem co na lato do czarnej perły- oczywiście w rozsądnej cenie. czyli min zymol odpada
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Na lato zależy od kwoty
Ja posiadam Poorboy's Natty's Blue nadaję głębi lakierowi i wetlook'u, a polecają ludzie jeszcze bardziej podkręcający efekt PB Natty's Red, umiarkowana żywotność.
Jest jeszcze Chemical Guys Butter Wet Wax to już na konkretną głębie i efekt mokrego lakieru, tego mam zamiar dokupić.
Komentarz
-
-
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...6414&start=195 <- problem rdzy przedstawiony w temacie. Czy kosmetyki, które kupuję za tydzień, może dwa pomogą?
Komentarz
-
-
Mickul kosmetyki na rdze?? od kiedy :P A tak poza tym to wydaje mi się że to nie jest rdza tylko smoła, a wnioskuje to po tym że widzę fote lusterka zew prawego itp :wink:
Co do reszty myślę że to to samo, oprócz tej plamy pod listwą. Tu już masz ubytek farby. Więc pierwszy link będzie dobry
Komentarz
-

Komentarz